فیزیوتراپی كشاله ران
فیزیوتراپی كشاله ران
فوریه 19, 2024
فیزیوتراپی آسیب منیسک زانو
فیزیوتراپی آسیب منیسک زانو
مارس 8, 2024

فیزیوتراپی دیابت

فیزیوتراپی دیابت

فیزیوتراپی یک روش موثر در مدیریت و کنترل دیابت است که به طور فزاینده‌ای توسط پزشکان و متخصصان به عنوان یک جزء مهم در برنامه‌های درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با استفاده از تمرینات فیزیکی، درمان‌های ماساژ، تمرینات تنفسی و تمرینات استقامتی، فیزیوتراپی به بیماران دیابتی کمک می‌کند تا کنترل قند خون و وضعیت فیزیکی خود را بهبود بخشند.

در ادامه، به بررسی نقش و اهمیت این روش در مدیریت دیابت و اثرات مثبت آن بر سلامتی بیشتر خواهیم پرداخت.

دیابت چیست ؟

دیابت سریعترین بیماری مزمن  است که در حال رشد است. زمانی اتفاق می افتد که بدن قادر به استفاده موثر از گلوکز خون برای انرژی نباشد و در نتیجه سطح قند خون بالا می رود.

هورمون انسولین برای تبدیل گلوکز به انرژی ضروری است، اما در دیابت، تولید انسولین یا کافی نیست یا آنچه در دسترس است به درستی کار نمی کند.

این یک بیماری جدی است و می تواند منجر به آسیب شدید اندام ها و کاهش امید به زندگی شود.

 

انواع و علل دیابت

نوع ۱

معمولا در دوران کودکی تشخیص داده می شود و تصور می شود که به دلیل تخریب سلول های تولید کننده انسولین است.

نوع ۲

شایع ترین نوع دیابت است که ۸۵ تا ۹۰ درصد از کل موارد دیابت را تشکیل می دهد. دیابت نوع ۲ به عنوان یک بیماری تغییردهنده سبک زندگی طبقه بندی می شود.

دیابت بارداری

در دوران بارداری رخ می دهد و معمولاً پس از تولد نوزاد از بین می رود.

در حالی که هیچ دلیل واحدی برای ایجاد دیابت نوع ۲ وجود ندارد، عوامل خطر شناخته شده ای نیز وجود دارد. عوامل خطر غیرقابل تغییر برای دیابت عبارتند از:

افزایش سن، جنسیت، سابقه خانوادگی، پیشینه قومیتی، سندرم تخمدان پلی کیستیک در زنان

 

عوامل خطر قابل اصلاح عبارتند از:

  • رژیم غذایی ناسالم
  • ورزش نکردن کافی
  • افزایش وزن به خصوص در ناحیه کمر

 

چگونه فیزیوتراپی می تواند به دیابت کمک کند؟

فیزیوتراپی، از جمله یک برنامه ورزشی فردی، یک درمان بسیار موثر در پیشگیری، مدیریت و توانبخشی عوارض ناشی از دیابت است.

همچنین می تواند به حل هر گونه مشکل فیزیکی که ممکن است توانایی فرد را برای ورزش کردن محدود کند و در نتیجه او را در معرض خطر ابتلا یا مدیریت نامناسب دیابت قرار دهد، کمک کند.

 

فیزیوتراپی برای پیشگیری دیابت

شواهد به دست آمده از پروژه های تحقیقاتی در استرالیا و سایر نقاط جهان، ثابت کرده است که تغییرات سبک زندگی، از جمله افزایش فعالیت بدنی، می تواند از ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری کند یا به تاخیر بیاندازد. فیزیوتراپیست ها می توانند برنامه های ورزشی مناسب را برای کمک به پیشگیری از دیابت توصیه کنند و همچنین در مدیریت شرایطی که اغلب با خطرات دیابت مرتبط هستند، مانند آرتریت، پوکی استخوان و بیماری قلبی مهارت دارند.

 

فیزیوتراپی برای مدیریت دیابت

مدیریت سطح قند خون در دیابت برای جلوگیری از بسیاری از عوارض جدی که ممکن است ایجاد شود ضروری است. فیزیوتراپیست ها می توانند یک برنامه تمرینی تحت نظارت، متشکل از ورزش های هوازی و مقاومتی را ارائه دهند که برای فرد مناسب است و به بهبود کیفیت کلی زندگی کمک می کند.

 

فیزیوتراپی برای درمان دیابت

فیزیوتراپی نقش مهمی در توانبخشی از دست دادن عملکرد فیزیکی و ادامه حمایت از افراد برای مدیریت دیابت دارد. عوارض دیابت می تواند بر تعادل و کنترل وضعیت بدن تأثیر بگذارد و در نتیجه خطر افتادن را افزایش دهد. مداخله فیزیوتراپی می تواند از افتادن جلوگیری کند و باید بخشی از هر برنامه توانبخشی برای مدیریت عوارض دیابت نوع ۲ باشد.

 

ورزش و دیابت

شما می توانید کارهای زیادی برای پیشگیری یا مدیریت دیابت نوع ۲ انجام دهید.

تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی سالم و افزایش ورزش در مدیریت موفقیت آمیز دیابت ضروری است.

ورزش با کاهش سطح گلوکز خون و چربی بدن تأثیر مستقیمی بر دیابت دارد، اما به طور غیرمستقیم با بهبود تناسب اندام قلبی عروقی (کاهش بیماری قلبی و سکته) به مدیریت عوارض دیابت کمک می کند.

بسیاری از بیماری‌های دیگر در افراد مسن مبتلا به دیابت رایج است – این موارد شامل استئوآرتریت، پوکی استخوان، بیماری عروق محیطی، اختلال در تحرک، افزایش خطر سقوط و اختلال شناختی است.

مشخص شده است که برنامه های ورزشی مناسب در مدیریت همه این شرایط مفید است.

این برنامه های ورزشی جزئی از درمان های فیزیوتراپی در دیابت است.

هیچ وقت برای شروع ورزش دیر نیست. افرادی که بیشترین سود را نشان می دهند کسانی هستند که دیابت آنها ضعیف ترین کنترل است.

موانع زیادی برای ورزش وجود دارد، اما با برنامه ریزی دقیق توسط فیزیوتراپیست، می توان یک برنامه ورزشی مناسب طراحی و اجرا کرد.