دستگاه CPM
دستگاه CPM چیست
ژانویه 22, 2023
دستگاه TDCS
دستگاه TDCS
فوریه 12, 2023

APS تراپی چیست؟

APS تراپی

APS تراپی روش درمانی نوینی است که با دستگاهی انجام می گیرد که توانایی بازسازی یا مشابه سازی پتانسیل عمل سلول های عصبی را دارد. مخترعان این دستگاه معتقدند که این دستگاه ایمپالس های عصبی طبیعی بدن را تحریک می کند. وقتی این جریان وارد بدن می شود موجب دپلاریزاسیون همزمان رشته های عصبی و در نتیجه ایجاد یک پتانسیل عمل طبیعی درون سلول های عصبی شده هنگام بروز یک بیماری ( مانند بیماری های التهابی)، در انتقال ایمپالس های عصبی وقفه­ای ایجاد می شود، که موجب ضعیف شدن یا از بین رفتن این جریان طبیعی شده و در نهایت موجب مهار پاسخ های عضلانی می­ شود.

از آنجا که پتانسیل عمل بازسازی شده از نظر ولتاژ بسیار قوی­ تر از ایمپالس­ های عصبی طبیعی است ، به همین دلیل بار منفی تولید شده از الکترود منفی سریعا ولتاژ بیرون غشا را کاهش داده که این خود موجب فعال شدن کانال های سدیمی در نتیجه ایجاد پتانسیل عمل درون رشته­ های عصبی می­ شود.

در چه مواردی از این دستگاه استفاده می‌شود؟

دردهای حاد و مزمن مفاصل و عضلات – کمردرد – درد سیاتیک – بیرون زدگی دیسک کمر – آرتروز ستون فقرات – خار پاشنه – روماتیسم مفصلی – دردهای مفصلی مزمن – ترمیم شکستگی های استخوانی – کاهش التهاب در بافت های آسیب دیده – افزایش خون رسانی به سلول ها در بافت آسیب دیده و …

از دیگر موارد کاربرد این دستگاه در ترمیم آسیب هاب تاندونی است: با توجه به پتانسیل عمل ، ارتباط سلولی بهبود می یابد که باعث افزایش انرژی سلولی می شود. این افزایش انرژی نتیجه افزایش ATP است که با دستگاه APS تقریباً ۵ تا ۸ برابر افزایش می یابد. بدن از این انرژی اضافی برای التیام و ترمیم بافت استفاده می کند. تأثیر دیگر APS درمانی افزایش حذف مواد زاید است که برای مدیریت درد نیز مفید خواهد بود. APS درمانی می تواند به راحتی در بافت های عمیق تر نفوذ کند. به این ترتیب می توانید به درمان در قسمت های عمیق تر بدن نیز بپردازید. این امر باعث می شود APS درمانی در مقایسه با سایر روش های درمانی بسیار موثر باشد.

 

مطلب پیشنهادی : الکتروتراپی در فیزیوتراپی

 

در مواردی که تاندون یا رباط دچار آسیب های مکرر ناشی از فعالیت‌های ورزشی یا فرایندهایی که می‌تواند سبب التهاب مزمن در اندام شود می توان از این جریان بسیار مهم و مفید استفاده نمود که بسیاری از ورزشکاران که توانایی درمان مناسبی را در جریان های مختلف فیزیوتراپی از دست داده‌اند و به عبارتی مقاوم به درمان روتین فیزیوتراپی می باشند می‌توانند از اثرات مثبت این جریانات استفاده نمایند. در کلینیک های فیزیوتراپی استفاده از ای پی اس بسیار مهم و می‌تواند ایمن باشد. فیزیوتراپیست و متخصص و کارآزموده می‌تواند با استفاده از جریانات APS باعث افزایش جریان گردش خون موضعی و همچنین ترمیم و تسریع در برداشت مواد زائد ناشی از التهاب های مزمن اقدام نماید. همچنین استفاده این جریانات می‌تواند کاهش قابل ملاحظه‌ای را در درد بیمار ایجاد می نماید.

نحوه استفاده از دستگاه

در این دستگاه از الکترودهای چسبنده برای برقراری تماس با بدن انسان و انتقال سیگنال APS استفاده می شود. الکترودها بر روی نواحی خاص از بدن، به گونه ای که درمان موثرتر باشد، قرار می گیرند. سیگنال APS ضرری ندارد و استفاده از آن بسیار ایمن است.

موارد دیگری از کاربرد دستگاه APS

  • کاهش احساس درد در بدن
  • کاهش گرفتگی های عضلانی
  • کاهش تورم مفاصل آسیب دیده
  • جلوگیری از تخریب بافت ها
  • کاهش التهاب در بافت های آسیب دیده
  • افزایش خون رسانی به سلول ها در بافت آسیب دیده
  • رژنراسیون سلولی بافت نرم و استخوان
  • توانبخشی پس از جراحی های ارتوپدی